Comunicat de Premsa

L’MI BRYAN SOLANO (COSTA RICA), S’ENDÚ LA XXI EDICIÓ DE L’OBERT INTERNACIONAL D’ESCACS DE FIGUERES “MIQUEL MAS” DISPUTADA ONLINE

L’MI de Costa Rica Bryan Solano s’ha imposat de manera ajustada a la 21a edició de l’Obert Internacional de Figueres Miquel Mas que, donades les circumstàncies de la COVID19, s’ha hagut de disputar online. Ho ha fet amb 7,5 punts de 9 partides, seguit pel GM i nº 1 del torneig Christian Bauer i l’MI Jesús Martín, tots dos amb 7 punts.

El torneig ha comptat amb més de 50 jugadors i un total de 8 titulats internacionals, entre els que destacaven el ja esmentat jugador francès, el GM Bauer amb un elo fide de 2618, el GM peruà Cristhian Cruz (tots dos jugadors habituals dels oberts de Catalunya i d’algun dels equips de divisió d’honor), i el GM ucraïnès Yuri Solodovnichenko que durant alguns anys havia estat el primer tauler del Figueres a la màxima categoria catalana. Solodovnichenko ha estat 4t amb 6,5 punts i el MI xilè Luís Rojas, 5è amb els mateixos punts.
El jugador català més destacat ha estat el MC Emili Colls del Figueres que ha obtingut el 6è lloc de la general amb 6 punts, realitzant un excel.lent torneig i jugant sempre a les primeres taules. Colls ha entaulat amb 2 GM, Bauer i Cruz i amb el MI Rojas, i només ha patit una derrota contra el campió.

En total l’Obert ha repartit 16 premis, als 10 primers classificats -8 d’ells en metàl.lic-, i als 2 primers classificats sub14, sub12 i sub10. Entre aquests cal destacar al sub14 Julio Centeno, que no només ha estat 1er sub14, sinó que ha quedat 10è de la general. Ruben Vinuesa ha estat 2on Sub14. Julian Nieto i Lluís Compte (Figueres) han estat els 2 primers sub12 i Jaime Rey i Mauro Alonso (Gerunda) els 2 primers sub10.

Ha estat una experiència nova, amb un esforç important del club i dels sponsors per poder donar premis valorats en quasi 1000 euros. L’Obert s’ha disputat a ritme actiu (15 min + 3 segons per jugada) durant 3 tardes seguides, del 14 al 16 d’agost.

L’equip organitzador ha tingut un comitè anti-cheating potent, amb 2 àrbitres internacionals i 3 jugadors molt destacats, que ha treballat de valent per a poder detectar que tots els jugadors complissin la normativa i no s’ajudessin de mitjans externs. Gràcies a això s’ha detectat alguna anomalia que s’ha pogut subsanar i ha permès garantir els drets de tots els participants.

Figueres, 17 d’agost del 2020
CLUB d’ESCACS FIGUERES

Campió Edició 2020

IM Bryan SOLANO CUYA (7.5/9)
Costa Rica